sâmbătă, 16 aprilie 2011

Socant! Un bebelus promoveaza homosexualitatea in plin centrul Timisoarei pe un panou publicitar!


Reclama scandaloasa la Timisoara! Un panou publicitar urias infatisand un nou-nascut cu o bratara la mana pe care scrie “homosexual” si cateva inscrisuri despre orientarea sexuala a aparut in plin centrul orasului iscand o adevarata revolta in randul timisorenilor si nu numai. Mai ales ca in apropiere sunt mai multe scoli si institutii.
Primaria nu stie al cui este suportul publicitar, iar Politia Locala incearca sa afle cine este proprietarul si cine a montat afisul. 
Reclama este pe un panou aflat la inaltime, in imediata vecinatate a hotelului Continental. Langa fotografia bebelului sta scris faptul ca publicitatea vine “in sprijinul comunitatii gay din Romania”. Apare si numele unei asociatii de promovare a homosexualitatii “Eu sunt, tu?”, din Bucuresti, care insa nu are pe site-ul de prezentare decat un formular de contact. Nimic altceva.
Pe afis se pretinde ca actiunea ar fi finantata, citam “printr-un grant oferit de Islanda, Lichtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE”.
Nu se stie cui apartine panoul pe care se gaseste reclama de promovare a homosexualitatii. Suportul metalic nu are niciun element de identificare, asa cum cere legea.
Alertati, politistii locali au mers sa analizeze situatia la fata locului, insa nu stiu daca pot sa faca ceva pentru ca acea reclama sa dispara: daca nu are autorizatie, va disparea. Daca are, va ramane acolo pana in ziua in care expira autorizatia.
Reprezentantii Primariei Timisoara s-au aratat uluiti, dar nu stiu al cui este acel panou. “Cei care au acel panou sunt responsabili de ce au pus acolo, nu noi. Politia Locala sa mearga sa verifice”, spune Lacramioara Condea, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.
Amenda intre 1.000 si 2.000 de lei
“Politistii locali s-au deplasat la solicitarea dumneavoastra pe teren pentru a identifica si a lua masurile legale impotriva celor care au pus acest panou pe domeniul public. In cazul in care acestia nu au autorizatie eliberata si emisa de Primaria Municipiului Timisoara risca o amenda intre 1000 si 2000 potrivit HCL 371 / 2007. In cazul in care au atorizatie, acest panou poate sa ramana pe domeniul public”, spune Nicoleta Popa, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara.
Revoltat de aparitia reclamei s-a aratat si deputatul de Timis, Marius Dugulescu. Din functia sa de vicepresedintele al Comisiei pentru drepturile omului, din Camera Deputatilor, Dugulescu a incercat sa sensibilizeze autoritatile sa reactioneze la o astfel de sfidare. Acesta a facut hartii peste hartii atat la Primarie, cat si la Protectia Copilului, insa pana la aceasta ora afisul nu a disparut.
“Eu le recunosc drepturile, insa sa si le tina in spatiul intim nu in spatiul public, in centrul Timisoarei. Eu am ramas stupefiat de acel afis, din care vad un copilas purtand acea inscriptie ca si cand ar avea catuse. In timp ce toti crestinii se sfiintesc si se pregatesc de Paste, aceasta minoritate imprastie mizeriile in spatiul public. Eu nu agreez promovarea de acest gen inaintea praznicului Invierii Mantuitorului”, spune Dugulescu.
Mitropolia Banatului condamna promovarea de acest fel pe care o socoteste drept una extrem de agresiva, mai ales ca sunt implicati copii. “Este regretabil ca exista astfel de promovari “agresive” ale homosexualitatii, care implica inclusiv fiinte nevinovate, precum sunt copiii. Dupa cum se stie, Biserica dezaproba pacatul “impotriva firii”, tratand insa cu toata grija pastorala pe cei care au cazut, cu voia sau fara voia lor, intr-un astfel de pacat. Homosexualitatea nu poate fi acceptata sub nicio forma ca normalitate sau firesc, in ciuda unor campanii care atenteaza la bunul simt al oamenilor si la buna cuviinta a majoritatii crestine a acestui popor”, spune Marius Florescu, purtator de cuvant al Mitropoliei Banatului.
Protectia Copilului Timis: nu e varianta potrivita pentru a face o campanie antidiscriminare folosind imaginea unui copil
“Am incercat sa luam legatura cu organizatia Population Services International, care apare pe afis, dar nu am reusit sa identificam datele de contact, pentru ca site-ul acestei organizatii este in reconstructie. Consideram ca nu este varianta tocmai potrivita pentru a face o campanie antidiscriminare folosind imaginea unui copil. Pentru a transmite mesajul dorit, organizatia ar fi putut alege o alta modalitate grafica”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Sorina Bucurescu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.
“Dumnezeu ne-a lasat Adam cu Eva, nu Adam cu Adam sau Eva cu Eva”
Oamenii care trec pe acolo se opresc, arunca un ochi peste panou si citesc mesajele. Unii injura printre dinti, iar altii isi fac cruce. Cert este ca reactiile sunt foarte diferite.
“Nu sunt eu de acord cu asa ceva. Cum sa fiu. Dar cu tineretul din ziua de astazi nu te pui. Nu ar fi normal ca ei, homosexualii sa se bage in viata noastra, asa cum o fac acum”, spune Ariclia Florescu, o timisoreanca trecuta bine de prima tinerete.
“Nu e normal, chiar nu e normal. Eu ca om normal nu ma duc in casa lor de homosexuali sa le arat cum se fac copii si din astea. Asa ca sa nu vina nici ei la mine in casa. Lor si se pare normal, dar nu e asa. Normal e cum ne-a lasat Dumnezeu, Adam cu Eva, nu Adam cu Adam sau Eva cu Eva. Homosexualii prezinta aceasta boala ca pe ceva acceptabil si chiar ca pe un model de urmat de catre tineri”, spune Dorinel Matei.
“Mi se pare revoltator, agresiv. N-am nimic cu homosexualii, dar sa nu ma agreseze vizual cu astfel de imagini absolut deranjante. Sa faca bine sa dea jos reclama aceea”, ne-a spus Amalia Tache.
“Aceasta arata degradarea in care am ajuns. De ce nu se face reclama pentru promovarea familiei, candva celula de baza a societatii? Imi spuneti mie? Peste tot oricum vad numai homosexuali si divorturi la televizor. Divorteaza Columbenii, Pepe si Oana, si mai stiu eu cine. Mi-e scarba”, a adaugat Lucian Manciu.
Noua Dreapta Timisoara: e o ofensa adusa familiei normale!
“Este de un prost gust, fara masura, sa te folosesti de un bebelus pentru a-ti promova orientarea sexuala. Acest afis este o ofensa adusa familiei normale si nu cred ca are alt scop decat acela de a soca”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Bogdan Popa, presedintele Noua Dreapta Timisoara.
Se pare ca acea reclama face parte dintr-o campanie care se deruleaza tocmai acum cand la Brasov are loc “Mister Gay Europe”. Reprezentantii organizatiei Noua Dreapta au amenintat cu proteste la Brasov. De Caius Seracin – Opinia Timisoarei
sursa FRONTPRESS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu