vineri, 1 iulie 2011

Nerusinata sfidare!

Maria Petrascu: Nerusinatii nepedepsiti pentru Holocaustul Rosu


Nerusinata sfidare!
Ei au voie sa aiba o zi de “doliu profund” pentru “pierderile suferite cu 70 de ani in urma”, “la inceputul Marelui Razboi pentru Apararea Patriei”.
Noi nu avem voie sa facem vorbire despre Maresalul care le-a spus ostenilor sai, tot cu 70 de ani in urma: “OSTASI, Va ordon: treceti Prutul! Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre“.
Si, ostasii romani au inceput Razboiul Romaniei pentru Reintregirea Nationala, au trecut Prutul si au inceput marea batalie de eliberare a pamantului romanesc, luat, miselesete, cu raptul, de ei. Dupa 33 zile de razboi, intreaga Basarabie si Bucovina de nord erau eliberate. Comunicatul nr. 6 din 25 iulie 1941 al Comandantului frontului romano-german avea urmatorul continut: „Lupta pentru dezrobirea brazdei romanesti de la Rasarit s-a terminat. Din Carpati si pana la mare suntem din nou stapani peste hotarele strabune”.Pretul eliberarii a fost platit de armata romana cu 4.112 morti, 12.120 raniti si 5.506 disparuti, ceea ce reprezinta aproximativ 60% din efectivele angajate in operatiile din iulie 1941. Acest lucru dovedeste ca eliberarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord „nu s-a facut prin plimbari demonstrative de osti in tinuta de razboi ci prin inclestari pe viata si pe moarte”, ca „au fost duse lupte darze pentru cucerirea fiecarei pozitii, fiecarei linii de rezistenta”, ca a curs „mult sange si multe vieti au fost aduse ca pret statuarii vesnice a dreptului romanesc pe aceste tinuturi”, consemneaza reputati istorici romani.
Dar noi nu avem voie sa vorbim cu respect despre Maresal, care a trecut Prutul cu ostenii lui, ca sa readuca acasa ce ne-au furat ei, la intelegere cu alti misei, pentru ca, a vorbi despre asa ceva este, spun tot ei, ” o sfidare nerusinata!”
Intre aceasta “ sfidarea nerusinata” a lui Basescu, care a vorbit despre Maresal ca despre un erou, caci a fost, si ca despre un criminal, cand a fost criminal, desi nu s-a tras definitiv linie pe acest subiect, si nerusinata sfidare a celor care sunt responsabili, nepedepsti nici in ziua de azi pentru Holocaustul Rosu care a fost cel putin egal cu Holocasutul Evreiesc al lui Hitler, pe care ati alege-o?
Maria Petrascu / Ziare.ro
sursa: ziaristionline.ro
sursa: ziaristionline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu