duminică, 8 ianuarie 2012

Cumpara produse romanesti!

Criza economică ne afectează pe toţi! Este momentul în care trebuie să ne arătăm solidari. Să nu aşteptăm rezolvări de la autorităţi sau din străinătate. Soluţiile simple şi accesibile sunt cele mai bune. Nu trebuie să semnezi petiţii, să protestezi ore în şir în faţa unor instituţii, să-ţi rupi ore din timpul liber pentru un proiect. Trebuie doar, atunci când intri într-un magazin, să fii atent unde sunt fabricate produsele pe care le achiziţionezi. Cumpără produse româneşti! Ai cinci motive serioase ca să faci asta:
1. Ajuţi un român să-şi păstreze slujba
Atâta timp cât cererea de produse fabricate la noi în ţară este constantă (sau chiar în creştere), firmele producătoare nu vor renunţa la salariaţi. O cerere scăzută forţează însă angajatorii să concedieze sau să trimită în şomaj tehnic o parte sau chiar tot personalul.
2. Ajuţi o firmă românească să nu falimenteze şi să îşi plătească impozitele către stat
Impozite din care sunt plătite servicii de care beneficiem cu toţii: spitale, medici şi medicamente, pompieri sau ambulanţe, profesori şi educatori pentru copii noştri, jandarmi şi poliţişti care ne asigură securitatea. În plus, firma plăteşte contribuţiile salariaţilor la buget, de unde banii ajung la pensionari.
3. Ajuţi un român sau o firmă românească să-şi plătească creditele
Peste tot în lume, criza s-a agravat atunci când băncile au dat faliment. Lucrul acesta nu s-a întâmplat încă la noi, dar cu cât vor fi mai blocate circuitele financiare, cu atât mai mult există riscul agravării crizei economice.
4. Puţin înseamnă de fapt foarte mult!
Crezi că e prea puţin să faci doar asta? Gândeşte-te la toţi cei care au plecat să lucreze în străinătate şi trimiteau bani familiilor de acasă. Era puţin, poate 100 de euro pe lună, de fiecare. Şi totuşi românii plecaţi la muncă în alte ţări din Uniunea Europeană au fost, din 2007 încoace, cea mai importantă sursă de valută pentru România.
5. Eşti cu adevărat patriot
Pentru că patriotismul nu înseamnă să spui vorbe mari, să participi la parade de Ziua Naţională. Înseamnă să-ţi ajuţi ţara atunci când este greu. Să-i ajuţi pe români, atunci când lucrurile nu merg strălucit. Acesta e unul dintre acele momente. Poţi să ajuţi! Cumpără produse româneşti!
Cumpără produse româneşti! Este o campanie prin care încercăm să atragem atenţia asupra unei posibilităţi simple şi la îndemâna tuturor de a ne ajuta între noi în aceste momente dificile, de criză economică.

sursa:frontpress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu